Kevät

Kaiken harmauden ja räntäsateen keskellä talvi irrottaa otettaan ja kevät alkaa pikku hiljaa voittamaan. Kunhan loskasta ja kuraisista hevosista selvitään, odottaa vehreä kevät.
Talven aikana Moonlightista on myyty muutamia hevosia pois, eikä kaikkien myytyjen tilalle ole vielä ostettu uutta hevosta. Tallirakennuksessa on siis ollut joitain karsinoita tyhjillään, mutta kevään myötä siihen tulee muutos. Tarkoitus on hankkia muutamia uusia hevosia Moonlightiin. Koska haluamme olla talli, jossa hoitajat viihtyvät ja jossa on hevosia, joita halutaan hoitaa, kysynkin nyt teiltä hoitajat ja ohikulkijat: millaisia hevosia tai poneja haluaisitte tallille? Tämän postauksen alle voi ehdottaa kuvia (vapaasti kopioitavia), rotuja, nimiä, luonteita, hyvin ympäripyöreästi tai sitten voi luoda unelmiensa hevosen ja kirjoittaa sen tiedot. Kaikkia toiveita ei pystytä toteuttamaan, mutta mahdollisuuksien mukaan toteutan niin paljon kuin pystyn.

©Airman 1st Class Kristine M. Gruwell

Lisäksi haluan palkita teidät vaivannäöstänne, eli jokainen, joka ehdottaa uutta hevosta saa korvaukseksi 50 virtuaalirahaa (vr), jolla voi vaikka ostaa jotain kivaa kaupasta.

Kevään aikana remontoin myös tätä sivustoa, mutta sivut jatkavat kuitenkin toimintaansa normaalisti. Muun muassa teksteihin ja hevosten tietoihin on tulossa korjauksia ja päivityksiä. Työtäni helpottaakseni voitte aina kertoa jos huomaatte sivuilla selaillessanne virheitä tai puutteita. 

©LibreShot

Keväällä on hyvä ottaa uusi alku, eikö niin?
-Katatu

Kommentit

  1. Heippa! Tässä näitä hevosia kaksi:

    Suomenhevonen t. Maanvilke ”Mona” 156 cm, s. 2011, painotus kenttä, koulu HeB, esteet 60 cm, maastoesteet 50 cm

    Mona on tamma isolla alkukirjaimella. Se vetää herneen nenään harvinaisen helposti, eikä oikein kestä ratsastajan epävarmuutta saatika sitten liian määräilevää ihmistä. Kemioiden kohdatessa Monan kuoresta paljastuu kuitenkin varsin mukiinmenevä kenttähevosen alku. Hoitaessa se seisoskelee kiltisti paikoillaan, mutta ratsastaessa ja taluttaessa sen hankala luonne tulee esiin.

    Lipizza o. Tziur ”Tito” 157 cm, s.2000, painotus koulu, koulu Grand Prix, esteet 60 cm, maastoesteet 40 cm

    Titolla on todella persoonallinen luonne. Sillä on koko ajan oma juttunsa menossa, ja sitä saa olla jatkuvasti muistuttelemassa tehtävästä. Tito on kuitenkin ihmisystävällinen, ja kunnioittaa niin muita hevosia kuin muitakin eläimiä. Hyvän ratsastajan käsissä se on taitava kouluhevonen. Lennokkaiden ja virkeiden askelien lisäksi sillä on todella mukava selkä istua, satulan kanssa ja ilmankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksistasi. :) Toteutin näistä molemmat sopivien kuvien löydyttyä :)

      Poista
  2. Hevos-ehdotus:
    Nimi: Black King
    Kutsumanimi: Kingi
    Sukupuoli: Ruuna
    Väri: Musta
    Rotu: Friisiläinen
    Säkäkorkeus: 170cm
    Luonne: Kiltti jättiläinen, joka ei halua kenellekään pahaa, mutta saatta joskus kokonsa takia hiukan sotkea paikkoja. Rakastaa rauhallisia maastoretkiä, joilla sekä se itse että ratsastaja voivat rentoutua. Vaikka Kingi on iso, se on silti melko säikky. Ei viihdy kovin hyvin muiden hevosten seurassa ja on melko harkitsevainen ja itsepäinen, joten sattaa joskus kestää hetki, että avut menevät läpi. Pitää hyppäämisestä, vaikka on melko kömpelö esteillä.
    Painotus: Maastoratsastus.
    Rataesteet: 70cm
    Kouluratsastus: Helppo A
    Maastoesteet: 60cm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksestasi. :) Löysin sopivat kuvat vain tammalle (ja tallilla on aika paljon friisiläisoreja), joten muokkasin nimeä ja sukupuolen. Tämänkaltainen hevonen löytyy nyt nimellä Midnight Dreamer.

      Poista
  3. Tässä muutamia ehdotuksia:

    Nimi: Vinhakas ¨Vinha¨
    Sukupuoli: ruuna
    Rotu: Suomenhevonen
    Synt.: 2010
    Este: 80 cm , Re: 60 cm , maastoeste 60 cm
    Luonne: Vinha on kiltti ruuna, joka ei turhia hötkyile. Hoitaessa kaikkien kanssa kiltti ja pysyy paikallaan vaikka koko päivän. Rakastaa rapsutuksia ja huomiota, tykkää seurailla hoitajan tekemisiä. Vinha on ratsastaessa kuuliainen ja yrittää aina parhaansa. Askeleet ovat aika hankalat, mutta niihin tottuu ajan kanssa. Välillä maastossa innostuu porukassa, mutta yksin ollessa on rauhallinen. Hypätessä tuntee jos ratsastaja on epävarma, joten saattaa kieltää. Kokeneen ratsastajan kanssa kuitenkin hyppää lähes minkä vain yli.

    Dumbledore ´¨Topi¨
    Sukupuoli: ori
    Rotu: Knabstrupinhevonen
    Synt.: 2014
    Este: 40 cm
    Luonne: Topi on vielä nuori ja arka ratsunalku. Sen liikkeet ovat laadukkaat ja se liikkuu mielellään. Tarvitsee kokeneen ja rohkean ratsastajan, koska saattaa kesken laukan ryöstää. Esteillä kuumuu paljon ja tarvitsee paljon kannustusta ratsastajalta. Topi on melko säikky; maneesissa pelkää päätyjä, kentällä yllättäviä liikkeitä ja maastoillessa melkein mitä vaan, jos sille päälle sattuu. Maastossa tarvitsee kaverin, jotta uskaltaa kulkea. Yksin se ei suostu lähtemään tallin pihasta ratsain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotusista, lisäsin molemmat. Topin tietoja muokkasin vähän, mm. rotua ja kokonimeksi tuli Scorpion.

      Poista
  4. En ole varma, olenkolähettänyt tämän jo, mutta kuitenkin: (Mintyn varsan tietoehdotus)
    Nimi: Igor
    Rotu: ratsuponi
    Sukupuoli: ori
    S:
    Isä: Prestige
    Emä: Minty
    Om: Katatu
    Hoitaja:

    Painotus: koulutus
    Ei ajolle

    Luonne: Nokkela ja pitää ihmisten seurasta. Igor puuhakas ja tarvitsee aina tekemistä, muuten esimerkiksi karsinassa seisoessaan saattaa alkaa tuhota varusteita. Laitumellakin pitää olla muuta tekemistä, koska muuten ämpärit kärsivät. Tämä varsa keksii aina mitä kummallisempia jäyniä, joiden jälkiä hoitaja joutuu siivoamaan. Tylsiä päiviä Igorin kanssa ei ole. Karkailee aika ajoin, vaikkakin ei kauas emän näkyvistä, ja siksi pitää laittaa katsinan ovet tarkasti kiinni. Kun Igor on leikkinyt pitkään, parasta on äidinmaito ja päivätorkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ehdin nyt viimein lisätä varsan. Nimeksi muutin kuitenkin Bragi, sillä se jotenkin sopi paremmin varsalle, jonka kuvan löysin. :D

      Poista
  5. Tää on nyt aika laaja ehdotus, mutta ajattelin Saddlebrediä eli Amerikanratsuhevosta.

    VastaaPoista
  6. Tässä olisi mun nimi-ehdotus :)

    Vuonohevonen
    Nimi: (en tiedä, keksit varmasti paremman)
    Sukupuoli: ori
    Säkäkorkeus: 140 cm
    Luonne: "Nimi" on kiltti ja rauhallinen vuonis. Rakastaa rauhallisia maastolenkkejä sekä hoitajan ja hevosen yhteisiä hetkiä. Hieman laiska, mutta halutessaan osaa myös reipastua esimerkiksi esteen nähdessään.
    Esteet: 50 cm
    Kouluratsastus: heC
    Maastoesteet: 30 cm

    En tehnyt kovin pitkää tekstiä kun en ole mikään hevosinspiraation lähde... Mutta tulipahan nyt jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksestasi. :) Pienillä tietojen muokkaamisella, lisäsin tälläisen vuonistamman, Mirabellan.

      Poista
  7. Hmm...

    No tässä ois joku (en kirjota yksityiskohtasta luonnetta, saat sitte ite kirjottaa luonteen paremmin)

    Eli täs ois:

    Nimi: Nightdust .t (Nikita)
    Rotu: Islanninhevosristeytys
    Syntymäaika: 7.4.2005
    Säkäkorkeus: 137 cm
    Painotus: Esteet
    Esteet: 65 cm
    Maastoesteet: 50 cm

    Luonne: (kirjotan vaa jotai luonteenpiirteitä ja näi) Nikita saa välillä energiapurkauksia, mutta
    se on oikeastaan aika rauhallinen ja kiltti kunhan sen saa rauhoitettua.
    Se rakastaa hyppäämistä ja maastossa laukkaamista. Hoitaessa Nikita on yleensä kiltti, mutta kavioiden puhdistamisesta se ei erityisemmin tykkää. Nikita suorastaan nauttii harjaamisesta. Kun harjaat sitä, se nojaa sinuun turvallaan ja tuhisee.

    (Voit jatkaa vielä jos haluut, tää oli vaa tämmöne nopee)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin tämän, mutta en valitettavasti löytänyt tammalle kuvaa, joten Nightdust "Niki" on ori. :)

      Poista
  8. Minun mielestäni pitäusi olla enemmän hannover tammoja ja oreja koska Churchill on melkein ainoa hannover koko tallilta jota voi astuttaa. Joten tässä on pari ehdotusta:


    Big Boy "Bugetti" (voi käyttää astumiseen)
    Hoitaja vähintään tasolla 4!
    Hannover, ori,
    Painoitus: Maastoratsastus
    Koulu: Prix st Georges
    Esteet: 70 cm
    Maastoesteet: 50 cm

    Luonne:

    Bugetti on todella pirteä ja aina menossa. Etenkin esteistä se innostuu. Hoitaessa se on muuten kiltti, mutta vyön kiristyksestä se ei pidä ollenkaan. Rakastaa pitkiä kävelylenkkejä maastossa. Koulussa se on todella herkkä istunnalle ja kuolaintuntumalle. Sillä voi myös ajaa, mennä lännenratsastusta ja maastoesteitä.


    Light Dancer "Liina" (voi astuttaa)
    Hoitaja vähintään tasolla 2!
    Hannover, tamma
    Painoitus: Kouluratsastus, lännenratsastus, juoksutus,
    Koulu: VaC
    Ei esteille

    Luonne:

    Tämä tamma saatta joskus olla hiukan laiska, joten kannukset auttavat asiaan. Liina tarvitsee kesäisin verkkoloimen ja ihoittuma sprayta. Poikkeilee välillä uralta ja saattaa unohtaa kuka on pomo. Hoitaessa se on kiltti jos hoitaja ei harjaa liian kovakouraisesti. Taluttaessa lähtee sinkoilemaan minne ikinä haluaakaan ja tarvitsee ketjunarun. Välillä lähtee hoitajaa kiskoen syömään ruohoa. Tästä hevosesta saa kiltin vain näyttämällä kuka on pomo.
    ---------------------------------------------------
    Ja sitten tää on mun tuleva hoitsu joka tulee Cheran tilalle <3:

    Gletti
    Suomenhevonen, tamma,
    Painoitus: Ajaminen, maastolenkit,
    Ei ratsastukseen!

    Luonne:

    Todella pirteä ja eloisa tamma. Gletti on voittanut monia raveja. Ennen tuloaan Moonlightiin sillä oli kamalan sotkuinen harja, tuliset silmät. Nykyään kotiuduttuaan Moonlightiin se on iloinen, varma ja kaunis. Hoitaessa Gletti on todella kiltti. Ruokia antaessa tamma ei edes potki seiniä, niin kiltti se on. Taluttaessa kuin unelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen ehdotus löytyy nimellä Circle Of Dreams ja viimeinen nimellä Kuunloiste (keskimmäinen Light Dancer). Kaikkiin jouduin tekemään hieman muutoksia, mutta toivottavasti kelpaa. :)

      Poista
  9. Ehdottaisin hevosta,

    Domino "Domino"
    Sukupuoli:tamma
    Rotu:Suomenhevonen
    Synt:2011
    Este:50cm,Maastoeste 60cm
    Luonne:Domino on kiltti ja reipas tamma.Domino ei turhia hötkyile mutta saattaa säikkyä esim:tuulessa liehuvaa sähkölankaa tai kovia ääniä.Tamma on tosi kiltti hoitaa mutta saattaa näykkäistä kun harjataan mahasta.Tarvitsee rohkean ratsastajan koska saattaa ryöstää laukasta tai vetää ison pukkisarjan.
    Muuten Domino hallitsee hyvin ravin ja laukan ja hyppää hyvin,mutta saattaa kieltää.Tarvitsee hyvät tarhakaverit.Domino kulkee reippaasti maastossa ja saattaa alkaa säikkyä kaikkea jos kaveri ei ole mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin tämän hepan pienellä muutoksella. Löytyy nimellä Rambo. :)

      Poista
  10. Nimi: Zappy Ginger
    Kutsumanimi: Gine
    Rotu: connemara (väri: ruunivoikko)
    Sukupuoli: tamma
    Syntymäaika: 14.4.2012
    Omistaja: Katatu, virtuaalitalli Moonlight
    Hoitaja: (hoitaja väh. tasolla 3)

    Painotus: kouluratsastus
    Koulu: itermediate I&II
    Esteet: 90cm
    Maastoesteet: 70cm

    Gine on todellinen inkivääri! Se on hoitaessa ja ratsastaessa todella herkkä, mutta sähäkkä ja kuumuu helposti. Uhkailee helposti toisille hevosille, vaikka ikinä ei sen ole nähty toisia vahingoittavan. Sille oma hoitaja ja bestis, joka tottelee kutsumanimeä Minni, ovat tärkeintä maailmassa. Niitä se ei voisi vahingoittaa, paitsi tietysti hoitajaa pitää joskus vähän jekuttaa... Kisoissa tamma keskittyy hyvin ja tekee parhaansa, oli laji mikä tahansa. Parhaimmillaan se on kouluratsastuksessa ja näyttelyissä.

    Kuva: itse löysin kivan kuvan, kun hain hakusanalla ROTUMÄÄRITELMÄ-SUOMEN CONNEMARA YHDISTYS RY. En tiedä, löytyykö tuo sama kuva, ja voiko sitä käyttää, mutta ruunivoikko connemara kuitenkin. Kuvaaja on Mirella Ruotsalainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin kyseisen hevosen nimellä Ginger. En löytänyt tarpeeksi laadukasta ruunivoikon kuvaa, jota olisi saanut käyttää, joten väri on hieman eri.

      Poista
  11. Nimi: Mr. White Morning
    Kutsumanimi: Wille
    Rotu: Shirenhevonen (kimo)
    Sukupuoli: ori
    S: 2012
    Omistaja: Katatu, virtuaalitalli Moonlight
    Hoitaja: (hoitaja väh. tasolla 2)

    Painotus:-
    Koulu: helppo B
    Esteet: 60 cm
    Maastoesteet: 60cm

    Tässä on maailman hauskin ja suloisin shire: Mr. White Morning! Se tottelee nimeä Wille ja on erittäin kiltti. Hupaisa ori toki osaa myös iloitella, mutta pilke silmäkulmassaan. Ei tahallaan tekisi pahaa kärpäsellekään, vaikka kokonsa takia saattaa aiheuttaa hankaluuksia. Haluaisi tulla kaikkien syliin ja rapsuteltavaksi, ja on todella hellyyttävä, mutta sitä voi myös turvallisuuden takia käskeä sivummalle. Wille ei ole pätkääkään orimainen, mutta sitäkin enemmän ihmisrakas. On monet kerrat käynyt niin, että kun karsinan oven jättää hiukan raolleen ja lähtee satulahuoneeseen, ori tulee perässä ja työntää päänsä sisään. Se tosiaan luulee olevansa pienempi! Ei Wille kylläkään kauemmas karkaisi. Ori pitää temppujen opiskelusta, joten tässä maastakäsittelijöille ja temputtajille kultakimpale! Wille kyllä menee hyvin kaiken muunkin, kuten ajon ja esteet mielellään.

    Kuva: hakusana: shirenhevonen valkoinen, en tiedä löytyykö, ja voiko sitä käyttää, mutta tässä olis kuva ehdotus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksesta. :) Lisäsin tälläisen hevosen; White Morning.

      Poista
  12. Joku harmaa vuonistamma, jonka kutsumanimi ois Savu, ois tosi kiva. Ikää joku 12v. Jaaa enkkuja, ja dominanttivalkosii ois kiva jos ois enemmä. Kärpäskimot ois jees myös

    VastaaPoista
  13. Poker Face "Pokeri"
    http://www.zuzule.com/foto/?id=4625&k[1]=81&k[2]=0&k[3]=0&k[4]=0&k[5]=0&k[6]=0&k[7]=0&k[8]=0&k[9]=0&k[10]=0&k[11]=0&rozdeleni=1&l=12&p=2
    Ori
    Shetlanninponi

    Tekee mitä lystää, ei kunnioita sääntöjä. Tarhassa pomottaa, ratsastaessa on itse piru. Hyppii pystyyn, pukittelee, viskoo päätään. Esteillä tykki, mutta sielläkin taitaa kaikki kujeet. Vaikea ja haastava poni. Nuori.

    Äääää haluisin niiin paljon Bambon takas tänne ja mua harmittaa kun myit sen :'c. Mut eihän sitä palauttaakkaan enään voi...

    Be Imbressed "Ire"
    http://www.zuzule.com/foto/?id=2038&k[1]=94&k[2]=0&k[3]=0&k[4]=0&k[5]=0&k[6]=0&k[7]=0&k[8]=0&k[9]=0&k[10]=0&k[11]=0&rozdeleni=1&l=12&p=9
    Ori
    Risteytysponi
    N. 130cm

    Säikky, arka ja epäluuloinen. Ei luota ihmisiin, sillä pahoinpidelty ennen. Luottamuksen saaminen - > rauhallista touhuilua yhdessä. Luottamuksen jälkeen antaa mennä selkään. Säikky selästä, jos säikähtää lähtee laukkaamaan kovaa. Herkkä avuille, kuuliainen. Perusavut ja kaikki vielä hakusessa, pitää edetä rauhassa.

    Baletika "Bella"
    http://www.zuzule.com/foto/?id=9659&k[1]=0&k[2]=0&k[3]=0&k[4]=0&k[5]=0&k[6]=0&k[7]=0&k[8]=0&k[9]=0&k[10]=0&k[11]=0&rozdeleni=1&l=12&p=10
    Tamma
    Connemara
    N. 140cm

    Virkeä, energinen ja elämäniloinen. Osaa keksiä jekkuja tylsyyden iskiessä. Hoitaessa kiltti, tykkää näprätä suullaan sitä mihin ylttää, jos pudotat jotain, Bella kyllä nostaa! Ratsastaessa kuumuva, energinen ja usein hieman villikin tamma. Voi olla epävarma uusien tuttavuuksien kanssa, joten alkuun maastakäsittely suositeltua. Kuumuessaan/innostuessaan voi hyppiä vähän pystyyn ja pukitella. Esteillä hirveän innoissaan menossa aina korvat hörössä, kuuluu herkästi. Ylittää minkä vain esteen. Taitavan ratsastajan kanssa menee ok. Koulussa voi vähän tylsistyä ja alkaa temppuilla, kun näyttää kunnolla kaapin paikan menee tamma ihan nätisti. Maastossa omaan tyyliinsä vauhdikas. Voi kuumua.

    Toivottavasti edes joku ideoistani toteutuu :3! Eniten toivon 1 ja 3 :33!!

    VastaaPoista
  14. Hei! Mulla ois vielä ehdottaa uutta heppaa:D
    Nimi: Arwen frá Fjallið
    Kutsumanimi: Arwen
    Sukupuoli: tamma
    Rotu: Islanninhevonen
    Synt: 2010
    Taso: HeB, Re: 50 cm, Me: -
    Painotus: Kouluratsastus
    Luonne: (kirjoitan ihan vaan lyhyen kuvauksen) Arwen on aina valmis töihin mutta pieni pilke silmäkulmassa. Se on todella taitava avamaan solmuja, mutta ei lähde pihaa kauemmaksi koskaan ja sen saa melko helposti kiinni. Ratsattaessa Arwen liikkuu hyvin, mutta esteillä tarvii paljon tukea. Jos vähän pukittelee, mutta ei tarkoita sillä mitään pahaa.

    VastaaPoista
  15. Tässä olisi toinen hevosehdotus

    Rattatarra "Tarra"
    Sukupuoli:ori
    Rotu:Lipizzanhevonen
    Synt:2009
    Este:40cm,maastoeste:50cm
    Painotus:Kouluratsastus
    Ei ajoon
    Luonne:Tarra on Hankala ori koska näykkii.Tarran tausta ei ole oikein kaunis.Ennen kuin Tarra tuli Monlightiin sitä kohdeltiin huonosti.
    Sitä lyötiin raipalla.siksi se on niin vihainen.Nykyään Tarra elää oikeaa hevosen elämää.Sen annetaan vielä sopeutua talliarkeen.Kun Tarran luottamuksen voittaa parempaa ystävää ei voisi edes toivoa.Tarra on tarhakavereita kohtaan kiltti.Tarran vahva laji on Kouluratsastus.

    VastaaPoista
  16. Ehdottaisin muutamaa uutta ratsua tallille:


    Nimi: Titanic "Tinde"
    Rotu: Exmoorinponi
    Hoitaja väh. tasolla 2!
    Sukupuoli: Ori
    Syntynyt: 2009
    Säkäkorkeus: 170cm
    Painotus: Ei ole
    Esteet: 70cm
    Koulu: Helppo B
    Maastoesteet: 50cm
    Luonne: Tinde on hoitaessa muuten kiva, mutta satulavyön kiristyksessä se saattaa yrittää näykkiä. Sillä on ärsyttävä tapa pukittaa liian kovista pohkeista. Sillä on myös todella pomputtava ravi. Kun olet hoitanut sitä kauemman aikaa, se alkaa luottaa sinuun, eikä tee mitään edellämainituista ja tunneilla voi kulkea jopa peräänannossa.


    Nimi: Nokkonen "Noksu"
    Rotu: Shetlanninponi
    Sukupuoli: Ori
    Syntynyt: 1993
    Säkäkorkeus: 106cm
    Painotus: Yleis
    Esteet: 30cm
    Koulu: Helppo C
    Maastoesteet: Ei maastoesteille!
    Luonne: Noksu on sympaattinen erakkotyyppinen vanhus. Sillä voi ratsastaa pieniä maastolenkkejä, mutta pääasiassa tämä poni on "tarkoitettu" rapsutteluun ja harjaamiseen.

    VastaaPoista
  17. Tässä olisi kaksi ehdotusta:

    Nimi:Finland
    Rotu:connemara (kimo)
    S:2013
    Sukupuoli:tamma

    Painotus:esteet
    Esteet: 70 cm
    Koulu:Helppo B
    Maastoesteet: 50 cm

    Luonne:Maailman kiltein tamma.Rakastaa esteitä yli kaiken.Hoitaessa on todella kiltti.Varusteita laittaessa saa olla tarkka,koska saattaa purra.On loistanut koulu ja este kentillä.Maastoilee mielellään kamun kanssa mutta yksinkin menee ihan hyvin.


    Nimi:Magic charm to you
    Kutsumanimi:Make
    Rotu:Zemaitukas
    S:2006
    Sukupuoli:ori

    Painotus:Koulu
    Esteet:40 cm
    Koulu:Helppo A
    Maastoesteet:30 cm

    Luonne:Tällä orilla on luonnetta vaikka muille jakaa.Se omaa ponimaisen luonteen ja on ponimainen.Make on muuten aivan ihana tapaus se hamuaa takkia ja kerjää makupaloja.
    Ratsastettaessa luonnetta kyllä löytyy ja yleensä pukittelee ratsastajat alas mennen tullen.Make tykkää hyppiä esteitä ja maastoilla.

    VastaaPoista
  18. Voisitko sä lisätä yhen Zemaitukas tamman?

    VastaaPoista
  19. Olisi kiva jos tekisit:

    Rotu: Angloarabi
    Nimi: Belle's Fancy Dream
    Sukupuoli: Tamma
    Lempinimi: Unelma
    Säkäkorkeus: 155 cm
    Esteet:45 cm
    Koulu:Vaativa A
    Maastoesteet:-
    Omistaja: Katatu, virtuaalitalli Moonlight
    Painotus: Ratsailta näytettävät näyttelyluokat ja kouluratsastus
    Ei laukkaratsastukseen


    Luonne:
    Unelma on energinen tamma joka rakastaa kun sitä silitetään kaulasta. Kun Unelmaa hoidetaan täytyy olla tarkka että Unelma ei jyrää sinua karsinan nurkkaan. Ratsastettaessa Unelma saattaa olla hiukan vaativa sillä saattaa tilaisuuden tullen lähteä omille teilleen. Jos Unelma kieltäytyy menemästä esteelle raippaa ei saa antaa sillä silloin Unelma menee vielä hankalammaksi käsitellä.
    Astutus vain angloarabeilla tai arabeilla!
    Menee oikein nätisti ilman kannuksia.

    VastaaPoista
  20. Äskeiseen angloarabiehdotukseen vielä se että sen väri on punarautias liinaharjainen

    VastaaPoista
  21. Olisi pari hepoehdotusta, joten laitan ne nyt tähän osioon :)

    A whisper at night
    Kutsumanimi: Wish
    Sukupuoli: tamma
    Säkäkorkeus: 156cm
    Synt. 12.3.2009
    Rotu: eestinhevonen
    Hoitaja: Taso rajoitus: 2
    Painoitus: kouluratsastus
    Esteet: 100cm
    Maastoesteet: 90cm
    Koulu: Helppo A

    Luonne: Wish on maailman söpöin tamma! Vaikka on Wish kuinka söpö tahansa, ei se mikään maailman helpoin ratsastaa ole. Ratsastajat se nakkaa alas alta aikayksikön, olivat he minkä tasoisia tahansa. Vaikka tamma käyttäytyy kuin "kovis", on se oikeasti vain tukipilaria tarvitseva pieni tamma, jolla ei ollut mikään kauhean ihana menneisyys. Jonka takia Wishillä ei koskaan tulisi käyttää raippaa.

    Kuvaehdotus: https://pixabay.com/fi/photos/hevonen-iltavalaistuksessa-muotti-2063673/
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Small Fighter
    Kutsumanimi: Safari
    Sukupuoli: ori
    Säkäkorkeus: 98cm
    Synt. 3.5.2017
    Rotu: shetlanninponi
    Käyttö: agility, ajo
    Agility max. 40cm
    Hoitaja:

    Luonne: Safari oli syntymästään asti aika pieni ruipelo, jonka takia sitä luultiin jopa miniatyyrihevoseksi. Selkään ei Safarilla olla menty, mutta sille opetettiin menemään pienien esteiden yli. Safari ylittää reippaasti kaikki esteet jotka sille agilityssä annetaan ja on yleensä hyvällä tuulella. On ainoastaan yksi asia jota se vihaa - vettä. Ajo ja agility, tai muuten vain koristelu ei tätä ponia haittaa, mutta vesi, mutta vesi on tämän mielestä kauhein asia. Jos ori sitten päättää laittaa kavionsa veteen, on tapahtunut ihme.

    Kuvaehdotukset: https://annikan.galleria.fi/kuvat/Muut/VK/MUUT+LAJIT/PONIT/she016f.JPG & https://annikan.galleria.fi/kuvat/Muut/VK/MUUT+LAJIT/PONIT/she016o.JPG
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tytteli
    Sukupuoli: tamma
    Säkäkorkeus: 139cm
    Synt. 5.12.2010
    Rotu: suomen ratsuponi
    Käyttö: kouluratsastus
    Koulu: Grand Prix
    Hoitaja: Tasorajoitus: 3

    Luonne: Tytteli on maailman aroin hevonen ikinä. Kestää hetki kunnes se hörisee sinulle kun tulet talliin sisään (ja hetkellä tarkoitetaan nyt kolmea kuukautta). Ratsastuksesta voi alkaa haaveilla sitten vasta, kun on saanut ponin edes hörisemään sinulle talliin tultaessa. Harjaamisesta Tytteli pitää varsin kovasti, mutta se haluaisi laiskotella päivät pitkät. Ei kyllä mihinkään ole tammalla kiire. Jos Tytteli luottaa sinuun tarpeeksi, voi se jopa olla innoissaan ratsastuksesta.

    Kuvaehdotukset: https://annikan.galleria.fi/kuvat/Muut/VK/N%C3%84YTTELYT/PONIT/SRP005M.JPG & https://annikan.galleria.fi/kuvat/Muut/VK/N%C3%84YTTELYT/PONIT/SRP005L.JPG
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Siinä olisi kaikki :)



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaathan, että en voi käyttää kuvia tuolta sivustolta, sillä niitä ei saa käyttää virtuaalitalleilla. Kuvat pitää ottaa vapaastikopiointisivustoilta tai niihin pitää aina olla lupa jos haluaa käyttää. :) Mutta kiitos näistä ehdotuksista!

      Poista
  22. Mulla on oikeesta ponista ehdotus. Voin lähettää mun oman kuvan sähköpostissa

    Nimi:Tikru
    Rotu:Welsh sekt.A (Mountain)
    Sukupuoli: Ruuna
    Säkäkorkeus: 114 Cm
    Synt: 2012.5.13
    Käyttö: Tunti/este poni
    Koulu: Helppo B
    Hoitaja:Täytyy olla kokenut

    Luonne: Tikru on jekkuileva, pukitteleva, pureva ja potkiva, mutta joskus ihan hempeilee. Vaikea hoitaessa sekä ratsastuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäli nyt oikein ymmärsin, kyseinen poni ei tulisi hoitohevoseksi, niin että muutkin voisivat sitä hoitaa, vaan sun yksityishevoseksi? En nimittäin ota yksityisiä tänne tallille.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit